Страница 1 от 1

Как да си върнем лентата "Qiuck launch" в windows 7

МнениеПубликувано на: Нед Фев 20, 2011 3:12 am
от lafs
Ако ви липса удобната лента Quick launch от windows XP или новото разположение на бутона Show Desktop ви влудява тук ще ви покажем как да си ги върнете ;-)

1. С десен бутон на мишката кликвате върху тулбара (лентата с часовника). От менюто избирате Toolbars -> New toolbar

1.jpg
1.jpg (23.74 KiB) Прегледано 18123 пъти


2. От отворилия се прозорец браузвате то тази директория %SystemDrive%\Users\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\ . Ако го копирате от тук и директно го пейстнете в прозореца ще ви е по-лесно ;) .

3. След като стигнете до тази директория в нея трябва да има "Quick launch". Селектирате я и натискате бутона "Select Folder".

2.jpg
2.jpg (42.99 KiB) Прегледано 18123 пъти


4. Ако не се покаже Quick launch лентата избирате отново таскбара с десен бутон на мишката. В менюто Toolbars вече трябва да се е появила и трябва просто да я изберете.

3.jpg
3.jpg (9.33 KiB) Прегледано 18123 пъти


5. Лентата ще се позиционира след всички “закачени” бутони на тулбара. За да я преместите на обичайното и място, където сте свикнали да я виждате в windows XP трябва отново да кликнете върху таскбара с десен бутон и да махнете отметката на "Lock the taskbar". Следва да “откачите” всички “закачени” икони. Това става като на всяка икона кликнете с десен бутон на мишката и от менюто изберете „Unpin this program from taskbar”. Сега хванете лентата и я преместете до старт бутона. Следва отново да закачите бутоните(иконите) които са ви необходими (десен бутон на желаната икона и от менюто - pin to taskbar ).

6. Quick launch лентата по подразбиране ще е с надписи пред всяка икона. Ако искате да ги разкарате и да получите същата стара и позната лента от предишните версии на windows кликнете на празно място от лентата с десен бутон и махнете отметките на Show Title и Show Text

4.jpg
4.jpg (19.58 KiB) Прегледано 18123 пъти


Готово ;-) Вече отново имате любимата си лента и икона show desktop. Много вероятно е да свикнете с новата логика на windows 7 и да престанете да използвате Quick launch, а за show desktop да използвате шоткъта winkey+D ;-) . Сега поне знаете, че не е премахната напълно и винаги можете да си я покажете, когато ви залипсва.